Alpská sůl
Přírodní a
jedinečná
Bad Reichenhaller - poklad Alp
Čistá alpská solanka je přirozeným původem všech produktů Bad Reichenhaller, které jsou vyráběny metodou rekrystalizace solanky v solivaru (odpařováním vody ze solného roztoku).
Sůl, kterou dnes požíváme, vznikla před tisíciletími. V době, když Evropu ještě pokrývalo moře, se země na určitých místech zvedala nebo klesala a oddělovala postranní pánve, tzv. okrajová moře. Ta během doby vysychala a sůl z mořské vody krystalizovala a po vrstvách se usazovala. V průběhu milionů let takto vznikaly až 800 m silné solné vrstvy, které pokryla zem a které se uchovaly až dodnes.V Bad Reichenhallu byla sůl během alpského vrásnění pochována pod mohutnými vrstvami hornin. Po tisíciletí zde prosakovala srážková voda k podzemním solným ložiskům a z horniny uvolňovala sůl. Tento solný roztok s nejvyšším možným obsahem soli, 26,5 procenta, se bez lidského zásahu nashromáždil v podobě přírodní alpské pramenné solanky v pánevní oblasti Bad Reichenhallu.
Z této cenné a jedinečné suroviny, přírodní alpské pramenné solanky, se získává Alpská sůl. Každoročně se v salině Bad Reichenhaller čerpá zhruba 300.000 kubíků přírodní alpské pramenné solanky, která se zde zpracovává na výrobky špičkové kvality a čistoty.
Alpská sůl je jednička
Značka Bad Reichenhaller je k dispozici v balení 500 g již
od padesátých let minulého století.
Jako mnoho dalších
značkových produktů na tomto světě vděčí i Bad Reichenhaller
Alpská sůl za svůj "vznik" odvaze a nápaditosti.
Až do
třicátých let dvacátého století se sůl ještě prodávala
z velkých kupeckých zásobníků. Prostě jste si řekli o půl
kila soli, které vám odvážili a zabalili do sáčku. Automatizace
vedla k balíčkování soli a takto vznikla značková sůl Bad
Reichenhaller, která se s obrovským prodejním a propagačním
úsilím zavedla po celém Německu. Kosočtverec se stal logem čisté
přírodní soli.
Alpská sůl dnes absolutně vede na trhu stolní soli v Německu
a vydobyla si pevné místo i v českých domácnostech.
Alpensaline - přírodní, regionální a tradiční.
Značka Alpensaline navazuje na staletou tradici výroby soli v Bad Reichenhall a umožňuje tak její oživení. Je získávána z hlubin Alp z čisté přírodní solanky a neobsahuje žádné protispékavé látky nebo přísady.
Jako ve starověku je tato ušlechtilá sůl vyráběna ručně ve varných pánvích a pak zušlechtěna organickými bylinami, kořením nebo květinami (DE-ÖKO-006). Tato zcela jedinečná, přírodní manufakturní sůl se po špetkách používá k zvýraznění chuti rozličných lahůdek.
Kdo jsou naši odběratelé?
Našimi
zákazníky jsou obchodní řetězce, velko a maloobchody, jídelny
a další podnikatelé.