Kuchyňská sůl pro výrobu potravin

Brezelsalz (40 x 25 kg)

Brezelsalz (40 x 25 kg) Skladem
6.520,00 Kč bez DPH

Solivarská sůl (40 x 25 kg)

Solivarská sůl (40 x 25 kg) Skladem
3.070,00 Kč bez DPH

Brezelsalz (25 kg)

Brezelsalz (25 kg) Skladem
240,00 Kč bez DPH

Solivarská sůl (25 kg)

Solivarská sůl (25 kg) Skladem
150,00 Kč bez DPH

Solivarská sůl s jodem (25 kg)

Solivarská sůl s jodem (25 kg) Skladem
150,00 Kč bez DPH



Kuchyňská sůl je jedlá sůl určená k lidské spotřebě. Jedná se o nosič chuti, konzervační prostředek a ideální nosič pro přídatné látky na podporu zdraví, jako např. jod. V potravinářské výrobě, obdobně jako v domácnosti, je kuchyňská sůl nepostradatelná.

Dusitanová nakládací sůl je nezbytná pro výrobu uzenářských výrobků a šunek a zaručuje optický i kulinářský požitek z těchto výrobků. Bez přídavku homogenní směsi vysoce kvalitní solivarské soli a dusitanu sodného by mnohé z masných výrobků nebylo možné vyrobit.

Pod pojmem nakládání se rozumí konzervování masných a uzenářských výrobků nakládací solí. Účelem nakládání jsou čtyři důvody: optimální zčervenání masných výrobků, tvorba aroma, ochrana před nebezpečnými bakteriemi (botulin neboli klobásový jed), ochrana tuků před oxidací (žluknutím).