Kuchyňská sůl pro výrobu potravin

Brezelsalz (40 x 25 kg)

Brezelsalz (40 x 25 kg) Skladem
0,00 Kč bez DPH

Brezelsalz (25 kg)

Brezelsalz (25 kg) Skladem
0,00 Kč bez DPH

Solivarská sůl (40 x 25 kg)

Solivarská sůl (40 x 25 kg) Skladem
0,00 Kč bez DPH

Solivarská sůl (25 kg)

Solivarská sůl (25 kg) Skladem
0,00 Kč bez DPH



Kuchyňská sůl je jedlá sůl určená k lidské spotřebě. Jedná se o nosič chuti, konzervační prostředek a ideální nosič pro přídatné látky na podporu zdraví, jako např. jod. V potravinářské výrobě, obdobně jako v domácnosti, je kuchyňská sůl nepostradatelná.

Dusitanová nakládací sůl je nezbytná pro výrobu uzenářských výrobků a šunek a zaručuje optický i kulinářský požitek z těchto výrobků. Bez přídavku homogenní směsi vysoce kvalitní solivarské soli a dusitanu sodného by mnohé z masných výrobků nebylo možné vyrobit.

Pod pojmem nakládání se rozumí konzervování masných a uzenářských výrobků nakládací solí. Účelem nakládání jsou čtyři důvody: optimální zčervenání masných výrobků, tvorba aroma, ochrana před nebezpečnými bakteriemi (botulin neboli klobásový jed), ochrana tuků před oxidací (žluknutím).